:

Mistral helpt bedrijven de juiste technologische strategie uit te stippelen. Hierbij houden we rekening met concurrentiepositie, risico's en opportuniteiten.

Door nieuwe technologieën op een slimme manier te integreren in een bedrijfsstrategie, kunnen bedrijven beter inspelen op marktbehoeften.

Innovatie is immers de basis voor een gezonde groeistrategie.

Robinetterie RVB |

Voor waterkranenfabrikant Robinetterie RVB werd nagegaan welke technologische investeringen kritisch zijn naar -drie sleutelsegmenten toe.

FIB Belgium |

FIB Belgium is een fabrikant van proceslijnen voor staaldraad en is wereldwijd marktleider in haar niche. De directie van FIB Belgium besliste in 2006 om een volledig Mistral traject op te starten.

VCST |

VCST, een vooraanstaande producent van componenten voor motoren, transmissies en remsystemen, wil zich onderscheiden van zijn concurrenten door zijn technologische knowhow, en investeert dus massaal i

Testimonials

Meer
Stijn Vanorbeek | CEO @ FX-Motion / Trinity Engineering

Citaat uit “ABE Nieuwslijn” van maart 2009 : “Is de rol van de overheid echt noodzakelijk in het kader van O&O ? Stijn Vanorbeek : ‘Die rol is zeer belangrijk. Ik had het daarnet over het IWOIB, maar we mogen ook het MISTRAL-programma niet vergeten. Dit programma wordt gefinancierd door het Gewest en uitgevoerd door Sirris (het Collectief Centrum van de Belgische Technologische Industrie) met de steun van het BAO, Agoria en het IWOIB. Het helpt de Brusselse KMO’s bij hun strategische innovatiekeuzes. Daarbij werd in ons geval nagedacht over onze producten, onze markten en onze technologieën. Concreet hield dat in dat we gedurende een klein jaar om de 15 dagen deze kwesties behandelden met een professional om eens de balans op te maken over ons. Waar staan we met onze technologie ? Wat missen we nog ? Hoe kunnen we onszelf verbeteren ? Deze denkoefening heeft ons heel wat bijgebracht…”.

Stany van Gelder | Director and Managing Partner @ Connexion Corporate Communications

There is an excellent match between Mistral’s recommendations and our internal perception of Connexion’s current position and needs to keep being successful and expand in the coming years. Therefore, we would gladly commit to roll out the strategic options as explained above and benefit from Mistral’s coaching services

Laatste nieuws

Meer

A Masterclass on Lean Product Development and Concurrent Engineering : Smoothing the Flow between Product Development and Manufacturing - 13 sep 2012

Tijdens deze masterclass over Lean Product Development en Concurrent Engineering legt Don Reinertsen,‘s werelds meest visionaire denker op het vlak van productontwikkeling, uit hoe je het productontwikkelingsproces lean kan maken en beter kan laten aansluiten op de productie. (voertaal = Engels)

 

...

Meer info

Prijzen voor IDES Technologies

Op 17 mei 2011 behaalde IDES Technologies de “Best Presentation Award” in de 10de editie van het Benelux Venture Forum....

Meer info

Harol wint ITM Industrie Award 2011

Harol implementeert als eerste productiebedrijf in België de Quick Response Manufacturing-strategie en won hiervoor de ITM Industrie Award 2011. Quick Response Manufacturing is een productiestrategie die specifiek ontwikkeld is voor bedrijven met een groot aantal productvarianten en kleine series en streeft naar een radicale doorlooptijdverkorting.

...

Meer info